„Екранната зависимост” бе във фокуса на първа междуинституционална среща в Червен бряг – видео

02.02.2024 17:21
„SOS Екраните – невидимият ефект” бе темата на Първата информационна среща, която се проведе на 25 януари в Червен бряг. За първи път в Червен бряг образователна институция инициира и реализира междуинституционална среща по толкова актуална за днешното съвремие тема, информират от Общината.
На събитието присъстваха заинтересовани родители и граждани, както и представители на общинска администрация и всички детски градини, и училища в общината.
„В последно време темата за влиянието на екраните върху развитието на нашите деца е широко обсъждана, но в исторически аспект е съвсем нова. Все по-често чуваме израза „екранна зависимост”. Зависимост при деца. Това е страшно! Човечеството като цяло за първи път се сблъсква с такъв проблем. Проблем има и той не е само наш – общ е, обществен е, световен е. Невидим, но значим! Решихме, че темата е прекалено важна и трябва повече хора да чуят нашето послание. Може би е време да се замислим……..”, каза Петя Митрашкова – директор на ДГ „Зора”, град Червен бряг.
Срещата бе изключително полезна, както за децата, така и за възрастните. Община Червен бряг поднася своята благодарност към инициативата на г-жа Митрашкова и към всички специалисти, които са я приели за своя лична кауза.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: