Спортният клуб по Авиомоделизъм в Левски с престижното трето място в България

24.01.2024 9:46

Град Левски беше домакин на годишното събрание на Българска Федерация по Авиомоделизъм на 20 януари. В анкетата за най-добър състезател за 2023 г попаднаха четирима наши състезатели. Димитър Корназов е десети, Цветан Бончев е девети,  Ромео Дончев е седми ,а Мирослав Мандичев е трети. В класирането за клуб на годината СК по Авиомоделизъм гр. Левски зае престижното трето място страната. За постигнати високи спортни резултати Мирослав Мандичев беше удостоен със званието Заслужил майстор на спорта.

Измина още една изключително успешна спортна година за Спортен клуб по Авиомоделизъм – гр. Левски. Състезателите от нашият клуб участваха в редица национални и международни състезания и  постигнаха много успехи.

При децата: Велислав Христов, ученик от четвърти клас, стана национален шампион в клас F1B и трети в клас F1H. Той спечели първи места и на пролетния турнир в гр. Казанлък в класове F1H и HLG.

Стефан Минков, ученик от четвърти клас, стана шампион в клас тренкорд до 1,5 куб. см. Той е и трети в клас кордов акробат.

При мъжете: Димитър Корназов е трети в националното първенство, трети на Купа България и втори на Купа Н. Николов в клас F1C.

Мирослав Мандичев е републикански шампион в клас F1A, има първо място на Купа Memorial Ivan Sekularac, първо място на Anatolian Free Flight Cup, второ място на Mostar Cup, второ място – Izet Kurtalic Memorial, второ място – Tomorkhuu Memorial Cup, второ място – Asian Cup, трето място – Memorijal Danko Sokolic, трето място – Ismail Sarioglu Free Flight Cup.

Мирослав Мандичев е седми в Световната ранглиста по Авиомоделизъм в клас F1A за 2023 г. от 260 регистрирани състезатели в този клас.

На Световното първенство във Франция тази година в класовете F1 Мирослав Мандичев е девети от 114 участници в клас F1A.

Цветан Бончев зае четвърто място на Мемориал Н. Николов.

М.с. Цветан Бончев и м.с. Мирослав Мандичев са част от националният ни отбор в клас F1А, класирал се на 11-то място отборно на Световното първенство тази година от 39 отбора.

В клас F2D Ромео Дончев е национален шампион. На Европейското първенство в Полша е 16-ти от 45 участника. Той е 13-ти в Световната ранглиста от 136 регистрирани състезатели в клас F2D.

Игор Ткач е втори на Националното първенство в клас F2D. Той е 22-ри в Световната ранглиста за годината.Любо Дончев е 24-ти на Европейското първенство в Полша и 30-ти в Световната ранглиста в клас F2D за 2023 г.

Искрени благодарности на всички подкрепили дейността на СК по Авиомоделизъм гр. Левски през изминалата 2023 година. На треньорите, помощниците и състезателите от СК по Авиомоделизъм пожелаваме още по-успешна 2024 година.

Информация и снимки: Аспарух Аспарухов –Председател на  СК по Авиомоделизъм, гр. Левски

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: