Информация за зимната обстановка в община Плевен към 12,30 ч.

20.01.2024 13:08


Всички пътища в община Плевен към този час са проходими при зимни условия. По информация от общинската фирма „Инжстрой“, ангажирана със зимното почистване на общинската пътна мрежа, всички пътни участъци са почистени
и обработени. Предстои поредно минаване на машините и нова обработка на пътната настилка. Няма проблеми и в участъците със снегонавявания – това са районите между селата Пелишат и Згалево, Бохот – Тученица – Радишево
и Върбица – Буковлък. Пътищата между тези села са проходими.
Информация от общинската фирма „Тролейбусен транспорт“
Тролеите обслужват всички линии в Плевен. Няма проблеми с контактната мрежа. Възстановена е обслужването и по електробусната линия Плевен – Гривица, където имаше проблем в ранните часове на деня.
На територията на общината до момента няма постъпили сигнали за населени места без ток и вода.
Всички сигнали, които постъпват на горещия телефон на Община Плевен 064/881- 323 за проблемни пътни участъци, се предават веднага към съответните фирми по райони.
Община Плевен напомня, че съгласно Наредба №2 за опазване на околната среда в общината, етажните собственици, домсъветите и гражданите се задължават да поддържат чистотата в общите части на жилищните сгради и прилежащите терени към сградите, тротоарите, зелени площи, паркинги, междублокови пространства, включително и почистването от сняг и лед.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: