Своята стихосбирка „Думи от коприва“ ще представи в Плевен Наталия Георгиева

19.01.2024 13:23

На 31 януари, сряда, своята стихосбирка „Думи от коприва“ ще представи в Плевен Наталия Георгиева. Началният час на събитието е 18.00ч, а мястото – кафе „Бордо“, което се превърна в артистичен оазис за различни творчески изяви на автори от Плевен и България.

Наталия Георгиева е автор на стихосбирките „Мисъл в пет минути самота“, издадена през 2021 г . от издателство „Либра Скорп“, и „Думи от коприва“, издадена през 2023 г. от издателство „Изида“. Родена е и израснала в град Ловеч. Пише както поезия, така и проза. Има участие в редица литературни конкурси. Започва да пише още по време на тийнейджърските си години, вдъхновена от първите си любовни трепети и несподелената любов. Първи стъпки в музиката прави по време на следването си в гр. Варна и е възпитаничка на Варненската музикална школа. В репертоара и са включени популярни български и чуждестранни песни.

Стихосбирката „Думи от коприва“ в издание на издателство „Изида“ е втора по ред за Наталия Георгиева. Редактор е Маргарита Петкова, която мнозина определят като кралицата на българската поезия. Стихосбирката „Думи от коприва“ може да се определи по скоро като разходка из творческата същина на твореца-ескизи в тишината, превърнали авторката пред погледите на читателя в „една разсъблечена душа, тиха, гола и добра. Описана само в мълчалива тъга“.

Някои от стихотворенията събрани в „Думи от коприва“ имат свой собствен дух-израз на правото на индивида да бъде свободен в своето съществуване. Именно тази бохемска гледна точка за човека и неговото нестандартно съществуване подчертава индивидуалността на стихосбирката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: