Община Левски сключи договор за енергийна ефективност на ОУ „Максим Горки“ на стойност близо милион лева

15.01.2024 15:12
Община Левски сключи договор за енергийна ефективност на  ОУ „Максим Горки“ с ДФ „Земеделие“ на стойност 959 005.00 лв.. Продължаваме да модернизираме образователната инфраструктура и да създаваме съвременни условия за възпитание на децата! Нека си пожелаем успешна и бърза реализация!
Това информира на фейсбук страницата си кметът на Община Левски Любка Александрова.
Проектното предложение  предвижда инвестиции за внедряване на енергоефективни мерки в основната сграда на Основно училище „Максим Горки“ в град Левски и сградата на физкултурния салон съгласно изготвен Доклад за енергийна ефективност, а именно: подмяна на дограма, топлоизолация на външни стени, топлоизолация на покрива и пода, както и изграждане на автономни термопомпени агрегати (въздух/въздух). Предвижда се поставяне на възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/ на покривите и на двете сгради с мощности 52,8 kWp за физкултурния салон и 55,6 kWp за учебната сграда, като произведената ел. енергия ще бъде само за собствени нужди и няма да се продава.
Изпълнението на проекта ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия и за намаляване на емисиите на парникови газове в малките населени места. Енергийните мерки, които ще бъдат приложени ще имат и допълнителен ефект, освен за осигуряване на рентабилна експлоатация на сградите, което ще позволи устойчиво да продължи управлението и поддръжката им, но и за подобряване на образователната инфраструктура и предоставяните социално-образователни услуги. С използването на енергията от ВЕИ ще се постигне енергийна независимост на сградите и намаляване на сметките за електроенергия.
Срокът за изпълнение на инвестицията е 36 месеца и следва да приключи не по-късно от месец януари 2027 г.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: