Коледни математически награди в ОУ “Максим Горки”, град Левски

22.12.2023 7:51

Очакване, вълнения, емоции, овладяване на трудните задачи, та дори и малко детски сълзи преживяха децата, които участваха в тазгодишното Национално Коледно математическо състезание под егидата на СМБ.
По традиция то се проведе в цялата страна на 10.12. от 10:00 и в него участваха и ученици от първи до седми  клас от ОУ „М. Горки“.

В Основно училище “Максим Горки” с най-голямо желание се включиха първокласниците, за които това беше първото математическо състезание. Двадесет и пет ученици премериха сили, а двама се представиха отлично. Те бяха наградени с медали и грамоти, а всички участници получиха, станалите вече традиция за това състезание, шоколадови лакомства.

Злато завоюва Елизабет Евгениева Петрова от I a клас.

На почетното второ място се класира Теодора Маринова Андреева от I а клас.

Девет второкласници се включиха в надпреварата.

Третокласниците също се представиха достойно. Медали завоюваха:

Златен медал – Зорница Димитрова Митева от III б клас.

Сребърен медал – Алекс Пламенов Папурков и Мартин Димитров Димитров от III а клас

Бронзов медал – Петър Венциславов Винанчев от III а клас.

За четвъртокласниците това състезание беше отлична възможност да покажат своите възможности преди Националното външно оценяване.

Златен медал спечелиха Даниел Генадиев Георгиев от IV а клас и Преслава Юри Иванова от IV б клас.

Сребърен медал – Християна Боянова Християнова от IV б.

Отлично се представи и петокласникът Цветозар Росенов Илиев. Той завоюва сребърен медал. Павел Валериев Мартинчев от VI а клас също спечели почетното второ място, а седмокласникът Диян Дианов Димитров – трето място и бронзов медал.

С най-много точки от всички седмокласници в област Плевен и златен медал  се класира  Стилян Дианов Димитров.

Поздравления и за техните преподаватели – Г. Мустафова, Б. Ангелова, С. Чолакова, Д. Ангелова, Л. Стефанова, В. Иванова и Д. Досева.

Светът на Математиката е необятен, забавен и много интересен за тези деца, които са положили усилие, труд и постоянство. С тези думи директорът на ОУ “М. Горки” поздрави участниците, връчи медали и грамоти на класираните и пожела на всички ученици здраве и още много успехи в математиката.

ОУ “Максим Горки”, Организатори: Д. Досева, В. Иванова и Б. Ангелова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: