В кадър: откриха изложбата “Светлописи” на майстори на фотографията от Плевен – снимки

13.01.2024 8:41

Изложба “Светлописи”, в която художествена фотография показват майстори на кадъра от Плевен, бе открита в Художествена галерия “Илия Бешков” на 12 януари. Събитието уважиха заместник-кметът Елина Димитрова, началникът на отдел „Култура“ Анелия Дечева, колеги и приятели на авторите.

Свои творби показват пред публика Богомил Стоев, Евгени Дайчев, Георги Попов, Лъчезар Костов, Любомир Бенковски, Мирослав Григоров, Петър Иванов, Светлин Гуцев, Теодор Василев, Тихомир Христов и Лъчезар Костов, като последният е и куратор на изложбата. Организатори на събитието са новоучреденото Сдружение “Фото художници” и ХГ „Илия Бешков“.

„Фотографите са ловци на гледки. Те търсят уникалния кадър, който изглежда достатъчно нереален, за да повярваме, че не е пипнат с дигитални художествени инструменти, и го откриват, когато му дойде времето.“, коментира в експозето си при откриването на изложбата директорът на ХГ „Илия Бешков“ Цвета Евлогиева. Кратко представяне на всеки от авторите – повечето  с не толкова кратка творческа биография, направи кураторът на изложбата Лъчезар Костов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: