Младите възрожденци от село Асеновци отбелязаха 176 години от рождението на Христо Ботев

05.01.2024 18:10

На 6 януари 1848 година е роден един българин, чието име предизвиква чувство на гордост и признателност. Едно име, което пазим в сърцата си и никога няма да го забравим. Христо Ботев, отишъл си от този свят само на 28 години, но оставил изключително много на идните поколения.

В навечерието на 176 -годишнината от рождението на великия поет и революционер, новите членове на клуб „ Млад възрожденец“ при НЧ „Съзнание 1894“, село Асеновци се събраха в библиотеката и получиха своите календари за 2024 година от Общобългарски комитет „ Васил Левски“.

Техният ръководител Петранка Стефанова им прочете и разказа факти от живота и делото на Христо Ботев. Младите възрожденци слушаха с интерес, след което разгледаха негови книги и прочетоха известни стихотворения. Най-много им харесаха стихотворенията“ На прощаване“ и „ Хаджи Димитър“, а всички заедно рецитирахме „ Обесването на Васил Левски“. Петранка Стефанова им обеща да ги научи да пеят на песен стихотворението „ Хаджи Димитър“.

Със знамето в ръце всички се поклониха пред делото и паметта на Христо Ботев! Това информират от НЧ „Съзнание 1894“ с. Асеновци.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: