Ученик от НУИ „Панайот Пипков“ с първа награда от национален конкурс

19.12.2023 7:32

На 13 декември бяха официално оповестени резултатите от националния конкурс за народно приложно изкуство „От Коледа до Васильовден“ – София. Никола Кацарски спечели еднолично първото място в категория на направлението „Етнография“ с приложната си творба „Коледари“, изработена чрез сухо плъстене на вълна. Той бе пленен от тази техника за изработка преди година, от видео практики в Интернет. Разучава плъстенето съвсем сам, то му носи огромно удоволствие и радост. Във всяка своя плъстена творба Никола влага сърцето и душата си. Може би това е и причината всички негови приложни произведения, взели участие в творчески надпревари на национално и световно ниво, да бъдат наградени с най-високите отличия.
НК „От Коледа до Васильовден“ се организира от Министерство на образованието и науката чрез Националния дворец на децата. Ежегодно е част от националния календар на МОН за изяви по интереси, включен е в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби. Никола е сред в този конкурс за четвърта година. Той е ученик в VII клас на НУИ „Панайот Пипков“ – гр. Плевен.
Никола е горд член на Клуб 2018, Клуб 2020, Клуб 2021 и Клуб 2022 „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“. Това информират от Фондацията на Димитър Бербатов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: