Трето място за футболни съдии на благотворителен турнир с плевенско участие

17.12.2023 16:36

На 16 декември в София в спортен комплекс „Царско село“ се проведе ежегодния футболен турнир на съдиите от професионалния футбол. Тази година турнирът, организиран от Асоциацията на съдиите по футбол в България /АСФБ/, бе с благотворителна кауза към Фондация “Мечта за дете”. Футболните съдии от Зона Велико Търново се представиха достойно и завършиха на 3-то място. В оспорвана битка те загубиха в последната минута от съдиите от Пловдив с 3:2, в който тим личаха имената на международните рефери Георги Кабаков и Радослав Гидженов. В друга среща с колегите им от София водени от Ивайло Стоянов те отсъпиха с 5:3 отново с попадения в последните минути. Капитан на отбора от зона Велико Търново бе плевенският асистент съдия от Първа лига Мартин Мачев, който въпреки подмладения състав с който разполагаше се представи достойно. Негови съотборници в отбора бяха родените в Плевен, но от дълги години представляващи софийската съдийска колегия Васимир Ел-Хатиб, Румен Христов и получилият награда за “най-полезен състезател” Асен Крумов. За мултифункционален състезател бе отличен Михаел Павлов от Велико Търново.

След края на награждаването на призьорите бе обявена и събраната сума от родните рефери, която е в размер на 5095 лв. От Асоциацията на съдиите по футбол в България обявиха, че ще бъдат дарени допълнително още 5000 лв. на Фондация “Мечта за дете” и така общата сума достигна до 10095 лв.

Каузата бе подкрепена лично от Председателя на Съдийската комисия Давид Борбалан, който заяви, че подобни инициативи са честа практика в неговата родина Испания и целта е да се помага на нуждаещите се. Всички съдии от професионалния футбол се обединиха да продължат благотворителните си инициативи и през следващата година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: