ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ с благотворителен базар в подкрепа на ученичка в гимназията

17.12.2023 8:19

За поредна година ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ се включва в благотворителна инициатива в подкрепа на дете в нужда. Училището вдъхновява и обучава децата да бъдат съпричастни, да търсят и да намират доброволчески каузи, да създават проекти за тях и да ги реализират. Със съвместната си работа доказваме, че благотворителността е начин на мислене и начин на живот. Гимназията е просперираща, защото учителите  са преподаватели, приятели и съветници. Обучаваме нашите възпитаници не само за бъдещите им професии, но и ги възпитаваме като активни граждани с ярко изразени позиции. Учениците имат възможност да вземат участие в редица утвърдени международни проекти, допринасящи за подобряване на качеството на професионалното образование, в които да доразвиват знанията, уменията и компетентностите си.

Тази коледа съвместните ни усилия ще бъдат насочени към набиране на средства за лечението на Вяра Баракова, която е ученичка в гимназията.

За крехките си 16 години Вяра е преживяла много трудности и болка. Тя страда от рядкото генетично заболяване Таласемия майор ( болест на Кулей), при която костният мозък не произвежда здрави червени кръвни телца, с които да пренася кислород до всички органи и те се разрушават. До момента е провеждана животоподдържаща терапия, която често води до неразположения и кризи.

За съжаление в България лечение на този етап е невъзможно. В Германия има клиника, в която се практикува генна терапия (Университетска клиника в Хайделберг), наложителна за лечението на Вяра.

Необходима е първоначална сума за изследвания, тестове и консултации със специалисти, които ще осигурят възможност за последващо лечение. За целта е нужна сумата от 20 000 евро, която е непосилна за семейството.

В ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ се провежда  акция  за събиране на средства.  Обучаващите се в гимназията, по инициатива на Ученическия съвет, организираха работилница, в която всички желаещи могат да се включат в изработването на коледна украса, която ще бъде предлагана на благотворителен базар под надслов „Да дадем вяра на Вяра“. Инициативата ще бъде проведена от 20.12. до 23.12.2023 год. в училището, а средствата ще се преведат по дарителската сметка :

IBAN: BG88 UNCR 7000 1525 5139 94

BIC: UNCRBGSR

Получател: Вяра Стефанова Баракова

Община Плевен също подкрепя каузата като организира в зала „Катя Попова“ на 18.12. и 19.12.2023 год. от 10:00 до 16:30 часа благотворителен коледен базар, за да може всеки желаещ да помогне и да дари искрица надежда на Вяра.

Нека бъдем по-добри, защото заедно можем да дадем вяра на Вяра!

Това информират от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ .

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: