Младежки фестивали, посветени на Обединена Европа

12.12.2023 10:50

Месец декември, наред с предстоящите празници, е по-цветен и по-вълнуващ, защото през неговите дни се проведоха фестивалните събития на младите хора от Плевен, Долна Митрополия, Тръстеник, Левски и Гулянци.

Всеки младежки екип използва всичките си творчески потенциали, за да създаде свое младежко публично събитие, отразяващо техните интереси и теми. Плевенските младежи организираха фестивал на Програма Еразъм+. Бяха представени едни от най-интересните проекти, в които младите хора са участвали. Преминавайки граници на страните-членки на съюза, на културни различия, на социални бариери, те с ентусиазъм и увереност разказаха своите впечатления, научени уроци и създадени приятелства.

Младите хора от Долна Митрополия поставиха в центъра на своя фестивал рок музиката на Европа. Бяха представени най-популярните рок-групи. Младежките рок-банди намериха сцена и публика за своите изпълнения. В гр. Левски, в центъра на събитията беше поставена културната идентичност на всяка европейска държава, в т.ч. и нашият фолклор. В гр. Тръстеник на сцената на събитието шестваше театралното изкуство, а в Гулянци – историческите корени на общата ни Европейска история.

Фестивалните събития се превърнаха в естествен финал на проекта „Европа на младите хора”, с който Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” даде възможност за личностно надграждане и изява на младежките общности от малките населени места в област Плевен.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2016-2020) в рамките на Проект НПМ-2-045-ТО5/2022/07.11.2022г. „ЕВРОПА НА МЛАДИТЕ ХОРА“, Идент. № 25-00-2/05.07.2023г. на Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: