Коледни светлини, заря и сладки изкушения за празниците в Гулянци – снимки

08.12.2023 14:06
На 7 декември Гулянци даде старт на празничния сезон с инициативата „Споделени коледни вълшебства“, която се провежда под патронажа на кмета на общината Лъчезар Яков и обединява творческия порив и ентусиазъм на администрация, читалище, училище, детска градина, ЦОП, МКБППМН.
Тази година празникът започна с изложба-конкурс на коледни сладки и изкушения. Община Гулянци допълни аромата с горещ шоколад за всички на площада. Жури с председател главният готвач на Социален патронаж гр. Гулянци – Йордан Петров, който е известен кулинар и гастроном, оцени вкусовите и естетически качества на изделията и класира победителите.
На първо място, с голяма награда от 150 лв. беше класирано отборното представяне на ДГ „Незабравка“ гр. Гулянци – колектив, деца, майки и баби.
На второ място с награда от 100 лева се нареди отборът на учителите от начален етап на СУ „Хр. Смирненски“ гр. Гулянци.
Трета награда получи прекрасния щанд на учителките от ДГ „Щастливо детство“ с. Брест.
Журито връчи и три поощрителни награди – на учениците от СУ „Хр. Смирненски“, на Виктория Димитрова и нейната баба и на отбора на НЧ „Пробуда“ с. Загражден.
Публиката също имаше възможност да опита и оцени кулинарното представяне и с най-много гласове за любимец бе провъзгласен отборът на 4б клас на СУ „Хр. Смирненски“ с класен ръководител Рени Маркова. Те също получават награда в размер на сто лева.
Кулминация в празничната вечер беше запалването на коледните светлини и последвалата заря и концерт на децата-самодейци при НЧ „П. Р. Славейков“ гр. Гулянци. Кметът на общината Лъчезар Яков откри празничния сезон, благодари на ангажираните с подготовката и провеждането на инициативата и поздрави присъстващите на площада с пожелание за здраве и много настроение в следващите дни. „Най-ценното на тези празници е това, че сме заедно.“ – завърши той.
Информация и снимки: Пресцентър Община Гулянци
#тагове:

НАЙ-НОВИ: