„ЕВРОПА НА МЛАДИТЕ ХОРА” – 20 европейски уроци в пет населени места

30.11.2023 12:38

Проектът на Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” „Европа на младите хора” навлезе в най-активния си период. Петте подготвени младежки екипи проведоха 20 Европейски уроци в петте населени места: Плевен, Долна Митрополия, Тръстеник, Левски и Гулянци.

Всеки екип избра теми, свързани с 11-те младежки европейски цели, подготви необходимите материали, разработи сценария за всяко събитие, организира свои връстници, които станаха част от диалога по най-интересните за тях теми свързани с Европейския съюз. Всеки урок съдържаше по  три задължителни компонента: презентиране на конкретната тема, дискусия по нея и практически задачи, които активираха тяхната креативност и индивидуалност.

Кампанията беше подкрепена от младежките работници в петте градове, които бяха приобщени към проекта и включени в осъщественото семинарно обучение. Всеки Европейски урок постави важни за младите хора на малките населени места въпроси: Какви са възможностите за всеки един от тях, които Европа им предоставя? Какво е бъдещето на съюза? Как Европейските политики се отразяват върху живота на обикновените хора?

Кампанията включи над 300 младежи от петте населени места. Нейният успех доказа, че младите хора на географски отдалечените и по-малки населени места са активни, знаещи и можещи.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта по Национална програма за младежта (2016-2020) в рамките на Проект НПМ-2-045-ТО5/2022/07.11.2022г. „ЕВРОПА НА МЛАДИТЕ ХОРА“, Идент. № 25-00-2/05.07.2023г. на Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Сдружение „Плевенски Обществен Фонд – ЧИТАЛИЩА” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Национална програма за младежта (2016-2020) на Министерство на младежта и спорта.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: