Йоана Константинова се класира за втория кръг на сингъл при девойките на турнира „Еди Хер“

29.11.2023 7:37

Йоана Константинова се класира за втория кръг на сингъл при девойките на турнира на клей „Еди Хер“ в Бредънтън, Флорида (САЩ) – едно от най-силните и престижни състезания по тенис за възрастовите групи от 12 до 18 г. Надпреварата за юноши и девойки до 18 г. от категория J300 на ITF.

Константинова направи обрат и се наложи с 1:6, 7:5, 6:4 над Виктория Луиза Барос от Бразилия. Така Йоана Константинова се присъедини във втория кръг на сингъл към Росица Денчева, Елизера Янева и Ива Иванова при девойките и Илиян Радулов и Иван Иванов при юношите.Във втория кръг Константинова ще играе срещу втората поставена Ива Йович от САЩ.

Поставената под №8 Ива Иванова ще играе срещу Акаша Урхобо от САЩ. №11 в схемата Елизара Янева ще играе срещу Анастасия Фирман от Украйна. Поставената под №12 при девойките Росица Денчева ке играе срещу Хания Аман Минхас от Пакистан. Поставеният под №2 на сингъл при юношите Илиян Радулов ще играе срещу Хю Уинтър от Австралия. Иван Иванов ще играе срещу №9 в схемата Ласе Поертнер от Германия.

Българчетата започнаха страхотно и в турнира на двойки. Европейските шампионки на двойки за девойки до 16 г. Росица Денчева и Елизара Янева, поставени под №2 в схемата, победиха Теа Фродин и Тейлър Гьотц от САЩ с 6:1, 6:3.  Поставените под №2 Ива Иванова и Алиса Октябрева от Русия елиминираха Виктория Барос от Бразилия и Елиджа Инисан от Франция с 6:4, 7:6(4). Йоана Константинова и Теодора Костович от Сърбия, поставени под №5, се наложиха над Ариана Аназагасти-Пурсу от САЩ и Лаура Брункел от Дания с 6:3, 7:5.

Информация и снимки: бгтенис

#тагове:

НАЙ-НОВИ: