Областният щаб за защита при бедствия заседава в навечерието на идващите лоши метеорологични условия

24.11.2023 18:25

Виолета Иеремиева свика заседание на Областния щаб за защита при бедствия, след като премиерът акад. Николай Денков разпореди областните управители да координират подготовката за посрещане на зимата и да се провери готовността за работа на всички екипи в зимни условия.

В заседанието, водено от областния управител,  участваха двамата му заместници, представители на МВР,  РД „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областно пътно управление, НИМХ.

Очакванията са в нощта срещу неделя /26.11./ при преминаването на Средиземноморски циклон в област Плевен да завали сняг, придружен със силен вятър – предпоставка за навявания  и заледявания в региона. На този етап няма опасност големите реки да излязат от коритата си, каквато вероятност има за някои малки реки с непочистени корита. Прогнозата на НИМХ  не предвижда в област Плевен да има опасни метеорологични явления. Кодът е оранжев.

Докладите на отделните общини от областта показват, че всички те са готови за зимната обстановка, с изключение на община Червен бряг. Там няма пълна готовност, тъй като предишният кмет не е сключил договор за снегопочистване. Вече са взети мерки и от два дни е в ход обществена поръчка, а до възлагането ѝ се търсят алтернативни варианти.

Навсякъде на територията на областта има осигурени сол, пясък, машини и дежурни екипи. Всички пожарни автомобили са в изправност, налична е и високопроходима техника.

Това информират от Пресцентър на Областна администрация.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: