Днес Арт Център Плевен представя поредна тематична изложба на знакови български творци – черно на бяло!

23.11.2023 7:50

„Черно на бяло“ е заглавието на поредната тематична изложба на Арт Център Плевен, представяща живопис и скулптура на знакови български съвременни творци от различни поколения на 20-ти век. Подбрани са произведения на 13 автора: Петър Дочев, Стоян Цанев, Милко Божков, Свилен Блажев, Емил Попов, Светлин Русев, Зиятин Нуриев, Станислав Памукчиев, Захари Каменов, Веселин Начев, Стилиян Атанасов, Чавдар Петров и Атанас Парушев – Шока.

Фразата „Черно на бяло“, в широкия смисъл, утвърждава наличието на факт, документ, неговото категорично присъствие, казвайки: „Ето това е, то съществува, налично е, има го…“ В конкретния случай тя е едно своеобразно послание на кураторите на изложбата от Арт Център Плевен, за 13 български автори – всеки със свой стил и индивидуално присъствие, задаващи идеи и тенденции в съвременното българско изкуство.

Събитието ще бъде открито на 23 ноември от 17.30ч. в Арт Център Плевен и заслужава да се посети. Още повече, че селектираните произведение на изкуството са предоставени от частни колекционери и едва ли скоро ще има свободен достъп до тях за почитателите на живописта и скулптурата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: