Данъчните отбелязват професионалния си празник – Денят на Св. Матей

16.11.2023 9:38

На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва Деня на Свети Матей – първият събирач на данъци. Навръх професионалния си празник, от НАП отчитат поредна година на рекордни приходи. До 31 октомври 2023 г. са постъпили 30,4 млрд. лева от данъци и осигурителни вноски, което е с над 5,5 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година. За улеснение на данъкоплатците, НАП предлага повече от 170 онлайн услуги, което я прави една от най-дигиталните институции.
Отличните резултати, които постига НАП, се дължат на добре свършената работа, неуморния труд, високия професионализъм, постоянни усилия и стремеж за развитие на приходната агенция в името на потребителите. Партньорският подход на Агенцията спрямо бизнеса и гражданите води до положителна промяна в поведението на данъкоплатците.
„Постигнатите високи резултати се дължат както на добрата работа на служителите в приходната агенция и на положителна промяна в поведението на данъкоплатците, така и на повишената ефективност на контролната дейност и противодействието на сивата икономика и на опитите за данъчни измами. Високите професионални стандарти, непрекъснатият стремеж към развитие и усъвършенстване извеждат НАП сред една от най-дигиталните и иновативни администрация у нас. Разработени са вече над 170 електронни услуги, които значително улесняват гражданите и бизнеса при изпълнение на задълженията им. Благодаря на служителите на НАП за постигнатите високи резултати, за положените усилия, добре свършената работа и нестихващия стремеж към усъвършенстване“, каза изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

Това информират от НАП.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: