С богата програма отбелязват 80-годишнината от обявяването на Кнежа за град

13.11.2023 10:31
За мен е удоволствие да поканя всички жители и гости на община Кнежа на 23 ноември да отпразнуваме заедно 80-годишнината от обявяването на Кнежа за град!, това съобщи кметът на Община Плевен Илийчо Лачовски.
Ще почетем този важен ден с богата програма, която ще започне от 09:00 ч. в храм „Света Троица“ гр. Кнежа с Празнична съборна свещеническа Литургия.
Ще открием Благотворителна изложба на тематични глинени съдове и плакети, изработени от децата на Кнежа. Изложбата ще е на разположение от 11:00 ч. на 23 ноември и ще се помещава във фоайето на НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа.
По случай годишнината ще се представи Алманах „80 следи в историята“, посветен на известни личности, свързани с Кнежа, което ще се състои в галерията на Общински исторически музей гр. Кнежа от 15:00 ч.
На площад „Пенчо Янкулов“ от 17:00 ч. ще се състои Тържествено издигане на знамената с участието на Национална гвардейска част.
Празникът ще продължи в 17:30 ч. в големия салон на НЧ „Борба 1896“ гр. Кнежа, където ще се насладим на програма, представена от Ансамбъла на Българската армия!
По традиция празникът ще завърши с пищна заря, информира кметът на Кнежа.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: