Специализанти завършиха обучението си в 12-та авиационна база – снимки

10.11.2023 12:50

Днес в 12-та авиационна база завърши обучението на специализантите от курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „войник – първи етап общовойскова подготовка” и курс „сержант – специалист от РТВ”.

Обучението се проведе в „Център за подготовка и обучение” с началник подполковник Станислав Ангелов. Курсът „войник – първи етап общовойскова подготовка“ премина под ръководството на майор Павлин Павлов – началник на Сектор „Общовойскови, административен и логистичен”. Ръководител на курса „сержант – специалист от РТВ” бе майор Ивайло Гинчев – началник на сектор „ПВО“.

Специализантите преминаха предвидените в учебната програма лекции по видовете дисциплини. Под вещото ръководство на инструкторите сержант Мирослав Аладжов, сержант Павлин Богданов и младши сержант Десислава Димитрова те усвоиха необходимите практически умения по строева, тактическа, огнева, физическа подготовка и военна топография.

Курсовете завършиха с полагане на теоретични и практически изпити. Доказателство за качеството и ефективността на проведеното обучение е високият резултат от изпитите, който е Много добър 5,36. Пълни отличници са редник 1-ви клас Валентино Георгиев от военно формирование 24900 – София и редник 1-ви клас Благовест Симеонов от военно формирование 54930-2 – София.

Удостоверенията бяха връчени от командира на 12-та авиационна база полковник Петър Банков. Той поздрави специализантите за постигнатите резултати и им пожела успешна реализация като кадрови военнослужещи от Военновъздушните сили. Изказа благодарност към командния и инструкторския състав на „Център за подготовка и обучение“ за техния всеотдаен труд и професионализъм, проявени при организирането и провеждането на учебния процес. Сержант Мирослав Аладжов представи пред строя отличниците редник Георгиев и редник Симеонов и ги приветства за високата мотивация, дисциплина и отлични резултати.

Това информират от 12-та авиационна база.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: