Новият кмет на Плевен Валентин Христов: Благодаря на плевенчани за огромното доверие и подкрепа

06.11.2023 15:51

„Благодаря на плевенчани за огромното доверие и подкрепа. Благодаря им, че повярваха в мен. Уважаеми плевенчани, това, което мога категорично да ви обещая, е че няма да ви разочаровам и предам. Ще работя неуморно за решаване проблемите на града и селата“, заяви в първите часове след изборите новият кмет на Плевен д-р Валентин Христов от ГЕРБ. Той спечели втория тур убедително с 63,62%.

На въпрос на медиите кое е първото нещо, което ще направи като кмет, д-р Валентин Христов отговори: „На първо място, трябва да направим един одит/ревизия на предишното управление. Да видим какво е финансовото състояние на общината, на каква основа стъпваме. Гражданите очакват борба с корупцията и това ще се случи. Ще наложим нов морал в общината – общината ще се управлява прозрачно“, добави д-р Христов.

„Основната ни задача е да създадем такава градска среда, такива условия за живот и работа, че плевенчани да се чувстват щастливи в родния си град, а не да бягат в чужбина“, каза още Христов.

Запитан за основните му приоритети като кмет, Валентин Христов каза: „За нас е важно да се довърши магистралата, да направим обходния път, да оправим инфраструктурата в града и селата, да решим проблема с водата, да облагородим междублоковите пространства, да има повече детски площадки… Развитието на масовия и професионален спорт също е наш основен приоритет. Професионална, прозрачна, бърза и ефективна администрация. Правейки всичко това, ще подобрим условията за живот на плевенчани. Ще създадем благоприятна среда за инвестиции и развитие на бизнес, съответно повече нови и високоплатени работни места. Нещата са свързани. Очаква ни много работа“, заяви д-р Валентин Христов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: