Ден на размисъл е!

04.11.2023 6:56

Днес е денят за размисъл преди балотажа на местните избори на 5 ноември. Изборният кодекс забранява агитацията от днес до приключване на изборния ден. Не е разрешено и обявяването „под каквато и да е форма“ на резултати от допитвания до общественото мнение по повод на изборите.

Изборният ден на 5 ноември ще започне в 7.00 часа сутринта и ще продължи до 20.00 часа. Ако в този час пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи избиратели, изборният ден може да продължи, но не по-късно от 21.00 часа.

Ние сме резултат от нашите мисли. Ако някой говори или действа злонамерено, болката ще го последва. Ако говори или действа с чисти помисли, щастието ще го последва като неотлъчна сянка.

Някога Буда е казал „Всичко се крие в съзнанието. Ще се превърнете в това, което мислите.“ За да водите щастлив живот, трябва да изпълните съзнанието си с добри и мили мисли. Негативното мислене рано или късно ще ви унищожи, тъй като начинът, по който разсъждавате, определя бъдещите ви действия. Съответно – ако промените начина си на мислене, ще промените и своя живот. „Всяка злонамерена постъпка е вследствие от съзнанието – казва Буда. – Ако съзнанието се преобрази, дали злонамереността ще остане?

Из „10 урока за живота от Буда“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: