ДГ „Гергана“ получи национален знак за качество по проект на eTwinning

31.10.2023 14:04

Детска градина „Гергана“, Плевен с директор Таня Каменова, получи национален знак за качество по проект на eTwinning “The world is beautiful with us with our life values”(Светът е красив с нас и нашите житейски ценности). През изминалата  2022/2023 учебна година, децата от група „Мечо Пух“ и техните учители – Детелина Николова и Диляна Николова, участваха и  успешно реализираха дейности с партньори от Румъния, Гърция и Турция. Съвместните задачите бяха разпределени за период от януари до май 2023г. и обхващаха различни теми, свързани с развитието на универсални ценности като уважение, приятелство, доброта, екологично съзнание, отговорност. Децата имаха възможността да опознаят нови култури и да работят в сътрудничество.

Заедно отбелязахме 22 април – Международния ден на Земята, 9 май – Денят на eTwinning, състезавахме се в онлайн авторски игри с обучителен характер , а за финал създадохме виртуална изложба, показваща изпълнението на отделните творчески инициативи. Активни партньори бяха и родителите, които с голям ентусиазъм участваха в разнообразни тематични работилници.

Получената награда показва, че проектът е достигнал и отговаря на високите изисквания от националния и европейския стандарт за педагогическа иновативност.

Това информират от учебното заведение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: