Централното отопление в Плевен ще бъде пуснато при трайно застудяване

20.10.2023 13:55

 

Тази есен до момента е изключително топла и сякаш темата с отоплението през зимата все още е на заден план. Малко пъти сме виждали температури по нашите географски ширини, доближаващи до 30 градуса и то във втората половина на месец октомври. Топлото време е и основната причина все още централното отопление в град Плевен и в другите български топлофицирани градове все още да не е пуснато.

„Топлофикация Плевен е привела в техническа готовност за започване на отоплителния сезон всички основни и спомагателни съоръжения за производство на топлинна енергия. Няма как да пуснем отоплението преди условията, които законът определя, да са настъпили. Най-вероятно това ще се случи в първата половина на следващия месец.“ каза инж. Йордан Василев изпълнителен директор на Топлофикация Плевен.

Според нормативната уредба общото включване на централното отопление може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и дългосрочна прогноза от НИМХ за трайно застудяване.

„Преди началото на отоплителния сезон е важно да бъдат приключени всички ремонтни дейности по отоплителните инсталации. Важно е клиентите да проверят отоплителните тела и спирателната арматура  в имотите си за повреди и течове, както и дали разпределителните устройства имат сигнал (в зависимост от модела, на екрана стоят постоянно данни или е необходима активация). Необходимо е също индивидуалните разпределителни устройства и водомерите за топла вода в имота да са в метрологична годност. В случай, че са налице нередности, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма за дялово разпределение.“ каза инж. Йордан Василев.

Преди старта на новия отоплителен сезон инж. Василев напомни, че клиентите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да се осигури правилно запълване и обезвъздушаване на вътрешно отоплителните инсталации на сградите.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: