Рецидивист е задържан за грабеж пo искане на Районна прокуратура – Плевен

16.10.2023 15:01

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд -Плевен определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Д.А., на 38 години, който е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 198, ал. 3 във вр. ал. 1 от НК.

На 12.10.2023г., сутринта, в органите на МВР е постъпил сигнал за извършена кражба на мобилен телефон от търговски обект в гр. Плевен.

Реализирани били незабавни издирвателни мероприятия от органите на 01 РУ Плевен, при които е установен извършителят на престъплението.

В хода на разследването е установено, че извършителят е отнел противозаконно мобилния телефон от търговския обект и употребил сила спрямо служител, който се е опитал да го спре, за да запази владението над открадната вещ.

Мобилният телефон е на стойност 3950 лева. Вещта е открита в заложна къща в гр.Плевен, като на 13.10.2023г. е върната на собственика.

Д.А. е многократно осъждан, предимно за извършени престъпления против собствеността.

Наблюдаващият прокурор е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието от страна на обвиняемия, както и че е налице реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие. Предвид това, с постановление от 13.10.2023 г., е задържал обвиняемия за срок до 72 часа, в който срок е внесено искане в РС Плевен да му бъде определена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен и постановил обвиняемият да бъде арестуван. Определението на съда подлежи на жалба и протест. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура- гр. Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: