435 души и 324 моторни превозни средства са проверени при спецакция на полицията в Плевенско

13.10.2023 9:59

В Плевенска област вчера се проведе специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В операцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция; подпомогнати от „Държавно горско стопанство“, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР в Плевен.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.
В хода на операцията са задържани 7 лица по ЗМВР и са образувани четири бързи производства и три досъдебни производства.

Проверени са 435 лица и 324 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 17 пункта за черни и цветни метали, 6 заложни къщи, 17 автоморги, автосервизи и депа; 17 питейни и увеселителни заведения, 22 търговски обекта. В областта са регистрирани 11 престъпления, свързани с наркотиците, нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 72 акта. Съставени са 10 протокола по чл. 64 и чл. 65 от ЗМВР. В хода на спецакцията са съставени и 8 акта и констативни протокола от други органи.

Материалите от специализирана акция са докладвани в Районна прокуратура – Плевен по компетентност. Работата по случаите продължава.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: