ТВ1 ще излъчи на живо първия мач на баскетболния Спартак в Европейската северна баскетболна лига

10.10.2023 14:03

Завръщането на Спартак Плевен след 15-годишна пауза в европейските клубни турнири по баскетбол за мъже ще бъде излъчено в българския телевизионен ефир от ТВ1. Това информира БТА.

Плевенчани ще дебютират в Европейската северна баскетболна лига в сряда (11 октомври). Състезателите, водени от старши треньора Любомир Минчев ще бъдат домакини на английския Бристол Флайърс в първата си среща от груповата фаза на международния турнир.

В група А, където попадна Спартак са още отборите на Бристол Флайърс (Англия), Апоел Беер Шева (Израел), Ландстеде Хамърс Цволе (Нидерландия), Старт Люблин (Полша), Тарту (Естония), Ювентус (Литва) и Свендборг Рабитс (Дания), който замени Сигал Прищина (Косово). Първите четири тима в класирането ще продължат в следващата фаза.

Плевенчани ще имат три домакинства и четири гостувания. Всички домакински срещи на Спартак Плевен в европейските клубни турнири ще бъдат предавани пряко по ТВ1, информира още БТА.

Домакинските мачове на Спартак са утре срещу Бристол Флайърс от 19 часа в зала „Балканстрой“, срещу Ювентус на 12 декември и срещу Старт Люблин на 9 януари 2024 година.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: