Защо учениците на ОУ „Цветан Спасов“ написаха писма на децата от НУ „Патриарх Евтимий“

09.10.2023 18:14

Хората винаги търсят начин да общуват помежду си  и то още от дълбока древност, дори когато ги делят километри разстояние  Древните гърци например имат бог вестоносец – Хермес. Пощенски гълъби пренасят новите през Средновековието. Моряци и корабокрушенци пускат писма в бутилка, а най-чаканият човек в градове и села, по целия свят, бил пощальонът. Сега получаваме писмата си мигновено, чрез социалните мрежи, но някога пощальонът е човека, който в студ и пек, в кал и дъжд, неуморно и всеотдайно разнася послания и новини с голямата си пощенска чанта.

Към онова далечно време, на хартиените писма, ни върнаха учениците от 6.в клас, на ОУ „Цветан Спасов“. Повод за това стана Международния ден на пощите – 9 октомври, който роди идеята за писане върху хартия. Много от децата за първи път запечатаха своя почерк в плик. Още по-вълнуващ беше текста на писмата, с който шестокласниците, възпитаници на г-жа Венера Василева, решиха да се запознаят с  децата от 4.г клас, на НУ „Патриарх Евтимий“ в гр. Плевен, с класен ръководител г-жа Мая Кръстева. От писмата, адресирани до четвъртокласниците, оживяха десетки  разкази за училището, което беше дало шанс на учениците от 6 клас, да сбъднат много свои мечти, постигайки успехи в спорта, музикални състезания и различни конкурси.

За да подсилят ефекта на вълнението от получаването на писма, възпитаниците на ОУ „Цветан Спасов“ изпратиха съученика си Милен Никифоров, облечен като истински пощальон, в началното училище. Неговата черна пощенска чанта занесе радост и незабравимо вълнение на малките четвъртокласници – някои от тях за първи път получаваха послание в плик. И явно откриха в това забавен и интересен начин за общуване, защото поискаха да върнат отговор и да напишат свои писма на шестокласниците още в края на тази седмица.

Информация и снимки: ОУ „Цветан Спасов“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: