Лидерите на „Левицата!“ подкрепиха в Плевен кандидатите на коалицията за кмет и общински съветници

06.10.2023 18:17

Лидерите на „Левицата!“ Румен Петков, Костадин Паскалев, Дарина Христова и Валери Жаблянов бяха в Плевен, за да подкрепят кандидата за кмет на Община Плевен Бойко Тодоров и листата с кандидати за общински съветници от коалицията.

На пресконференцията в клуба на БТА в Плевен Бойко Тодоров благодари за гласуваното доверие и определи себе си като прагматик, готов да работи за Плевен и общината, и бъде всекидневно на „горещите“ точки.

Сред най-важните акценти в програмата му са намирането на възможното решение за облекчаване на ежедневния натоварен трафик и задръствания в района на Колелото. Това според него може да стане или с изграждането на надлез при ЖП прелеза, който да свързва ул. „Кара Кольо“ с ЖК „Сторгозия“ или с надлез над Колелото. Други акценти в програмата на кандидата за кмет са изграждане на подземни паркинги под училищата в централната част на Плевен, както и покриване на част от река Тученишка с цел създаване на нови паркоместа в централната градска част.

На пресконференцията кандидатът за кмет на Община Плевен от Коалиция „Левицата!“ представи и акценти от Програмата си за управление в сферите на образованието, инфраструктурата, социалната политика и културата.

„В сегашната политическа ситуация и при това управление, ние от Коалиция „Левицата!“ се опитваме да обединим всички леви политически субекти с единна позиция и ще се опитаме да докажем това и на местните избори.“, заяви на пресконференцията Костадин Паскалев, като настоя за финансова децентрализация на българските общини, за да не бъдат те зависими от политическото ръководство на държавата. Според него трябва всички общински услуги да се реализират от общински дружества и така да се избегне порочната система на комисионни.

Програмата на „Левицата!“ е програма за изграждане на солидарна българска община, посочи на пресконференцията Валери Жаблянов.

Това, което отличава „Левицата!“ от всички останали участници на местните избори в Плевен не е толкова и само пълният състав на листата, а това, че тя излъчва воля, компетентност и принадлежност. Няма друга листа, в която участниците да имат такова чувство за общност.“, коментира Румен Петков.

В пресконференцията взеха участие и областният координатор на Коалицията Иван Мандински и кандидати за общински съветници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: