Плевен се включва в Световния ден на ходенето в неделя

27.09.2023 12:01

Плевен се присъединява към националната спортна проява Световен ден на ходенето, организирана от Българска федерация Спорт за всички /БФСВ/ за 31-и пореден път. Събитието е част от Спортния календар на Община Плевен за 2023 г.


По повод Световния ден на ходенето Община Плевен организира пешеходен поход в парк „Кайлъка“ в неделя, 1 октомври 2023 г., от 9.30 часа. Сборният пункт е спирка „Моста“, където всички участници ще получат талони за томбола. Желаещите да се включат в проявата, без възрастови ограничения, ще тръгнат към „Бригадирската поляна“, където ще бъде изтеглена томболата и раздадени спортни награди. Възможните маршрути са два – по алеите или по маркираната туристическа пътека през историческата крепост „Сторгозия“. Всички участници се събират в района на „Бригадирската поляна“, където около 10.30 часа ще се изтеглят печелившите талони от томболата.

Към събитието ще се присъедини инициативата „Спортувай в Кайлъка“ със спортни игри за цялото семейство. Заниманията за деца и родители ще започнат на „Бригадирската поляна“ в 9,45 ч.
Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания и особено ходенето като физическа активност и неговата роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.
У нас Световният ден на ходенето преминава под патронажа на министъра на младежта и спорта и с финансовата подкрепа на ММС. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на БФСВ за 2023 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 – 2024”. В световен мащаб Световният ден на ходенето е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: