Информационен ден и безплатни лекарски консултации организира в Плевен Сдружението на болните от болестта на Бехтерев

25.09.2023 16:33

На 7.10.2023 г. в зала „Гена Димитрова” /Регионална библиотека „Хр. Смирненски”, ет. 1/ ще се проведе информационен ден на “Българско сдружение на болните от болест на Бехтерев” за информираност относно симптомите и начините за лечение,

От 10:00 до 12:00 часа са предвидени образователни лекции с ревматолог, психолог и ортопед. Входа е свободен. Същите специалисти ще предоставят безплатни консултации от 13.00 до 15.00 ч. За целта е необходимо предварително записване. Важно е да се отбележи, че консултациите с ревматолог са предвидени за хора без диагноза, но с близка симптоматика.

Болестта на Бехтерев „предпочита“ млади хора до 35-годишна възраст. Тя е автоимунно заболяване и нейните симптоми трудно се разпознават, докато не станат видими и не причинят инвалидизиране. Те са свързани с честа болка в гърба, която се усилва в покой и се облекчава при движение; сутрешна скованост, която продължава повече от 30 минути; често изпотяване вечер. Подробна информация за симптомите може да се прочете на www.spondylitisbg.org.

По време на лекционната част ще бъдат посочени новите решения, свързани със заболяването. Ще присъстват носители на заболяването и техни близки. Те ще могат да обменят опит и да разберат, че не са сами в това изпитание.

Записване за консултация: [email protected] или на телефон 0898 44 00 73,Боряна Първанова

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: