Петко Петков обяви кандидатурата си за кмет на Червен бряг

18.09.2023 16:38

Петков влиза в изборната надпревара като надпартиен кандидат, подкрепен от редица политически партии

„Кандидатирам се за кмет на община Червен бряг, за да наложа нов стил на управление. Няма да давам напразни обещания. Днес мога единствено твърдо да заявя, че ще работя открито и с хъс за Червен бряг, защото това е моят роден град”. Това каза Петко Петков при обявяването на кандидатурата си за кмет на община Червен бряг. Той съобщи на събитие в неделя пред съмишленици и поддръжници, че влиза в надпреварата за местните избори като надпартиен кандидат, подкрепен от редица политически партии.

Според Петков е необходим нов, модерен начин на мислене и друг мащаб в управлението на общината, за да се развива. Така, той очаква, че ще има позитивно отражение най-вече върху живота на хората.

Събитието се проведе в деня, когато почитаме Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и майка им София. Именно тези ценности и необходимостта от зачитането им, бяха нееднократно споменавани  в контекста на наближаващата кампания за местни избори. На събитието присъстваха Свилен Трифонов,  народен представител от „Продължаваме промяната – Демократична България”, представители на академичните среди, на младежки сдружения, на лекарската общност, учители, на местния бизнес. Те имаха възможност да разгледат изложба с картини от частни колекции на художници от областта.

„Решението да подкрепя Петко Петков взех без колебания. Заявявам безусловната си подкрепа към човек, когото аз смятам за достоен.“, каза Свилен Трифонов. Той разказа, че познава Петков от дълго време, запознат е с идеите и визията, които има за развитието на града, защото отдавна е формирал в съзнанието си как трябва да изглежда Червен бряг.

Доктор Иво Нацов, който е уважаван и познат специалист в цялата област, отбеляза, че познавайки Петков и готовността му за действия, не е изненадан от решението му:

„Като влиза в такава битка, той е спечелил първо битката със самия себе си. От една страна стои желанието на човек да е в зоната си на комфорт, но от друга – желанието да е общественик, за да направи нещо добро за своите съграждани”

„Във време на тотален разпад на духовността, етичността, на нормалните човешки взаимоотношения, този млад човек е бил изкушен от политиката на отговорността. Тук е мъдростта на политическото, но наред с нея е отговорността на гражданина. Това „изкушение” е твърде голямо и е тежък кръст”, каза д-р Нацов.

Словото си той завърши, като отбеляза, че очаква Петков да е консервативен по отношение на семейните ценности, либертарианец за гражданските свободи и политиката, а по отношение на законност, справедливост и корупция – истински екстремист.

Проф. д-р Камен Петров като университетски преподавател отбеляза, че Петков е бил отличен студент, но от по-голямо значение са ценностите на човек. Политическата победа трябва да се превърне в гражданска политика, каза Петров.

„Всички в залата трябва да са един екип. Но не предизборен екип, а човешки, обществен. Необходимо е да има почтеност. Това значи да търсим нашите интеграционни, позитивни неща, да се съобразяваме с реалностите. Но не когато сме най-силни да мачкаме, а да сме толерантни. Много важно условие е да има доверие”, каза още той.

Пламена Стоянова, бакалавър по „Публична администрация” и доброволец, занимаваща се с младежки дейности, изрази подкрепата си, като акцентира колко важно е младите да реализират идеите си, подкрепени от нова, съвременна визия.

„В лицето на господин Петков виждам личност, която чрез компетентността си, уменията си и желанието си, може и съм сигурна, че ще успее да ни върне проспериращата община Червен бряг”, каза тя.

Австрийският предприемач Франко Щийнингер заяви подкрепата си като отбеляза, че от над 20 години живее в  България, избрал да развива бизнеса си в Червен бряг.

„За толкова години виждам какво е направено за хората. Видях много „партийни акули”. В цяла България, когато отидеш до забележителности и тръгнеш от града си, без високопроходима кола, как ще стигнеш?”, запита бизнесменът.

Щийнингер отбеляза, че Петков е подходящ за кмет, защото има амбиции, сила и цели, и не е само „начетен, но може и да мисли”.

Доц. Методи Иванов разказа, че познава Петко Петков от периода, когато Петков защитава докторската си дисертация, за това няма съмнения в професионализма и експертизата му.

„Тук съм, воден от убедеността си, че господин Петков може да изведе община Червен бряг в едни нови начала.”, заяви доц. Иванов.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: