Полицаи и рокери в Плевен в кампания за безопасност на пътя

14.09.2023 8:56

Обединени в каузата за пътна безопасност ще раздадат 600 флаера в плевенски училища на 15 септември

Съвместна среща в сградата на Второ РУ Плевен се проведе на 12 септември, от 14 часа между полицаи и представители на Плевенското мото общество. Инициатори са началникът на Второ РУ гл. инспектор Стоян Стоянов, началникът на сектор „Охранителна полиция“ при Второ РУ гл. инспектор Мирослав Маринов и г-жа Божана Костова представителка на Плевенско мото общество. Братята на вятъра в Плевен подават ръка на полицията за ограничаване на войната по пътищата. Общата цел е намаляване на катастрофите. Регионалната инициативата е в рамките на традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Есенните месеци, особено периодът септември – октомври, е рисков за пътни злополуки с участието на деца. Те са активни участници в движението  – ползват градски транспорт, пресичат улици и кръстовища. Най-често при пътни произшествия като мотоциклетисти или велосипедисти децата губят управление, преобръщат се и падат, удряйки се в други превозни средства, дървета, стълбове, огради или други препятствия.  На територията на област Плевен за периода от 1 юни до 31  август т.г при пътни инциденти са пострадали 16 деца на възраст до 17 години.
Основните причини за катастрофите са неправилна преценка на скоростта – превишена или несъобразена скорост, неправилни маневри – изпреварване, навлизане н лентата за насрещно движение и отнемане на предимство, употреба на алкохол и наркотици, неопитност на младите водачи или неправоспособност.
Неправителственият сектор в Плевен присъединява своите възможности към поставянето на проблема с безопасността по пътищата под контрол, към ограничаване на щетите под границите на поносимостта и благоразумието. Плевенското мото общество е финансирало изработването на 600 флаери, които ще бъдат раздадени от служителите на реда сред ученици от 11 и 12 класове и млади водачи в областния град на 15 септември . „Не бъдете част от статистиката!  Това не е игра. Шофирайте отговорно! Бъдещето е във вашите ръце! и „Внимание: Статистика: 80 % от инцидентите на пътя са по вина на младите шофьори“ са посланията върху тях.
С общата си кампания служителите от МВР – Плевен и рокерите дават символично обещание заедно да пазят живота!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: