Талантливо дете от Плевен получи голямата награда за 2022 г. в областта на изкуството на Фондация „Димитър Бербатов“

11.09.2023 16:31

Тринадесетгодишната Лилия Янкова от арт школа „Колорит“ получи най-високото отличие – „Лауреат на Голямата награда за 2022“ за високи постижения в областта „Изкуство“ на Фондация „Димитър Бербатов“. Това информира Майя Ананиева, арт педагог и ръководител на школата.

Наградата на Лилия бе връчена на тържествена церемония лично от Димитър Бербатов на 9 септември в град София. Тя спечели престижната награда за своите многобройни високи отличия през 2022 година, извоювани чрез участията си в колекциите на арт школа „Колорит“ – световни и международни конкурси. Отличена е във възрастовата група  5-8 клас. Тази награда е сбъдната мечта на Лилия Янкова и на нейния арт педагог Майя Ананиева.

Лилия се обучава в школата вече шест години. Тя е талантлива, вдъхновена, устремена към успеха, упорита и постоянна в своето арт обучение в ателието и на международни пленери. Това постоянство и целенасоченост я превърнаха в едно от успелите деца на арт школа „Колорит“ и на България. Лилия е включена в творческия екип на арт школа „Колорит“ и ще вземе участие в Международната среща на младежкото изкуство „ЕВОРА 2023“ в Португалия, която ще се проведе през месец октомври, добави Майя Ананиева. Това е високо признание и за мен като арт педагог и потвърждава, че школа „Колорит“ открива, обучава, развива, реализира и дава творческо бъдеще на младите таланти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: