Национална работна среща на сертифицираните туристически информационни центрове се проведе днес в Плевен

02.09.2023 19:33
Национална работна среща на сертифицираните туристически информационни центрове /ТИЦ/ се проведе днес в Плевен. Темата на срещата е „Проблеми и добри практики в работата на ТИЦ”. На срещата присъстваха членовете на Консултативния съвет по туризъм в Община Плевен и представители на ТИЦ във Варна, Банско, Ловеч, Нова Загора и Тетевен, които представиха презентации на своите градове като туристически дестинации и рекламни материали. Въпреки активната кореспонденция на Община Плевен с Министерството на туризма относно срещата и изричната покана за участие представител на ведомството нямаше.
Всеобщото мнение на участниците беше, че липсва обща съгласувана между Министерството на туризма и Министерството на културата национална политика за развитието на туризма в страната, в резултат на което богатите исторически, културни и природни дадености остават недооценени и неизползвани. Липсва и адекватна комуникация на двете министерства с общините, респективно и с туристическите центрове по места, категорични бяха представителите на ТИЦ. Повечето от тях споделиха, че отдавна не се надяват на сътрудничество с ресорните държавни институции, а са поели инициативата в собствени ръце. Въпреки това беше одобрено предложението становище от работната среща да бъде изпратено до двете ведомства.
По време на срещата се споделиха мнения и готовност за партньорство между близки по територия общини в създаването на общи туристически планове и продукти.
Участниците в срещата посетиха забележителности в Плевен – Регионалния исторически музей, ХГ „Дарение Светлин Русев”, Панорама „Плевенска епопея 1877”, както и първото издание на Винарско изложение „Сторгозия`2023”, което се провежда в дните 1-3 септември.
Организатор е Община Плевен, информират от Пресцентър.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: