Всяко лято Центърът за обществена подкрепа при Община Гулянци организира групова дейност с деца

11.08.2023 15:51

От началото на месец юли Центърът за обществена подкрепа в гр. Гулянци стартира традиционната си лятна групова дейност с деца, която тази година носи атрактивното наименование „Чудоземци“.

15 момчета и момичета от град Гулянци на възраст от 7 до 14 години всяка сряда посещават центъра с любопитство и ентусиазъм, нетърпеливи да се потопят в летните приключения и забавления. Това лято екипът на ЦОП осъществява групова работа и с деца от Загражден, като мероприятията се провеждат също ежеседмично, на място в селото.

„Заниманията в тези групи съчетават сериозната работа с ваканционното настроение и дават възможност на децата от нашата община да се включат в различни активности, които целят, както осмисляне на свободното време, така и развиване на умения за общуване с връстници и възрастни.“ – разяснява Боряна Георгиева  – управител на ЦОП гр. Гулянци и разказва за поредното проведено мероприятие: „Срещата ни тази седмица беше едно истинско приключение за децата и техните родители, баби, близки, чрез „игра на сетивата“ – мистериозна кутия, караоке, лов на съкровища, шумотевица, смях, веселие.  По този начин подпомагаме изграждането на близост между децата и възрастните, общуването на „детския език“ дава възможност родителя да види детето си в различни социални ситуации, да го опознае, а това е изключително ценно и за двете страни.“

Двете групи за занимания ще продължат през цялата лятна ваканция. Те са напълно безплатни и предлагат чудесна възможност за забавление, игри и  същевременно развиване и затвърждаване на различни социални умения у децата.

Информация и снимки: Община Гулянци, Пресцентър

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: