Плевенчанин е сред жертвите на тежка катастрофа с трима загинали на пътя Ловеч – Плевен

08.08.2023 13:40

Плевенчанин е сред жертвите на тежка катастрофа, станала снощи на пътя Ловеч-Плевен. Окръжна прокуратура – Ловеч ръководи разследване по досъдебно производство във връзка с настъпило през нощта на 7 август пътно-транспортно произшествие с три загинали и две други пострадали лица, съобщават от държавното обвинение.

По първоначални данни снощи около 23.56 ч., на път II-35 Ловеч-Плевен при км 35+700, в района на бензиностанция „Шел“, при мокра пътна настилка и на дясна крива, лек автомобил „Ауди“, пътуващ в посока към гр.Ловеч с водач 22-годишен мъж от Ловеч, е навлязъл в лентата за насрещно движение. Там е последвал удар в движещия се в посока към Плевен лек автомобил „Фиат“, управляван от 32-годишен мъж от Плевен.

В резултат на произшествието на място са починали  водачът на „Фиат“-а и двама пътници от „Ауди“-то – мъж на 32 години и жена на 21 години. Водачът на лекия автомобил „Ауди“ и 20-годишна пътничка от същото превозно средство са настанени в болница, в тежко състояние.

По делото е извършен оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство. Работата по разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура -Ловеч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: