След акция в Плевенско: Хванаха трима да карат след употреба на наркотици

31.07.2023 10:31

В Плевенска област се проведе специализирана полицейска акция за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред на 28 юли и приключи в ранните часове на 29 юли. В операцията са включени сили на всички районни управления, Криминална, Икономическа, Пътна и Охранителна полиция при областната дирекция; подпомогнати от „Държавно горско стопанство“, „Българска агенция по безопасност на храните“, „Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите“, НАП и РЗИ.
Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества, разпространението на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.
В хода на акцията са установени трима водачи на моторни превозни средства, управлявали под въздействието и след употреба на наркотици.  Около 06:50 часа на 2 км. от изхода на град Плевен в посока село Радишево полицейски служители при 01 РУ-Плевен са спрели лек автомобил „Фолсфаген“. Наркотестът на 26-годишният шофьор  е бил положителен – изяснило се е, че управлява след употреба на канабис. На водача е съставен акт. Той е отказал да даде кръвна проба. В 08.50 часа в Плевен в ж.к “Сторгозия“ е бил спрян лек автомобил „Фолксваген“. Наркотестът на водача – 36-годишен, е отчел амфетамин и метамфетамин. Той е отказал  да даде кръв и урина за изследване. В 20.50 часа в село Писарово при проверка е установено, че 35-годишен управлява мотопед „Kymco meteorit“  под въздействието на канабис. Издаден е бил талон за медицинско изследване, но нарушителят е отказал да даде кръвна проба. Мъжете са били задържани за срок до 24 часа. По случаите работата продължават разследващи полицай.

Това информират от Пресцентър на МВР Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: