Нови отличия за читалището в село Асеновци от фолклорни фестивали и събори     

31.07.2023 13:29

От 28 до 30 юли в село Градище се проведе VІІІ-ми фолклорен събор „Таръклъка пее и танцува“. В продължение на три дни самодейни състави от цялата страна се състезаваха в различни категории на българския фолклор. ЖФГ „ Осъмски ритми“ и Тея Михайлова при НЧ „Съзнание 1894“ село Асеновци взе участие на 29 юли с изпълнение на  северняшки народни песни. Жури и публика бяха покорени от ангелските гласове на самодейците и им бе присъдено почетното първо място и златен медал за ЖФГ „ Осъмски ритми“ и трето място и бронзов медал за Тея Ангелова Михайлова.

На 29 и 30 юли в град Априлци се проведе НФФ „Искри от миналото“. Компетентно жури с председател Юлия Цанкова и членове Генчо Генчев и Росен Маринов имаше трудната задача да награди най- достойните и талантливи изпълнители в областта на певческото и танцово изкуство. Със своите перфектни изпълнения и чудесните обработки, ЖФГ „Осъмски ритми“ спечели публика и жури, за което получи най- високата награда първо място и наградата на кмета на община Априлци Дончо Пачников.

Журито награди и художествения ръководител Петранка Стефанова за високи творчески постижения в областта на певческото изкуство. Генчо Генчев изказа похвала на  цялата група, като ни нарече „ Фаворити“ за двата дни и „ Славеите на Асеновци“, за което сме сърдечно благодарни. Това беше едно голямо признание за нашия труд, една достойна и заслужена оценка, с което се гордеем.

Благодаря на журито за високите оценки, на оркестъра за чудесния съпровод, на Красимир Калинков за обработката на песните и на самодейките за неуморния труд и упоритост, за да славим не само село Асеновци, но и община Левски!, сподели Петранка Стефанова- секретар

НЧ „Съзнание 1894“, с. Асеновци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: