Във ВВВУ „Георги Бенковски“: 72-ри Випуск заяви желание за служене във формированията на БА

22.07.2023 8:53
На светлия християнски празник Илинден , випускниците от „72-ри Випуск „Васил Левски“ на ВВВУ „Георги Бенковски“ заявиха желанията си пред комисията за разпределение на длъжностите, които могат да заемат като начало на професионалната им реализация във военната авиация.
Комисията бе в състав: председател бригаден генерал Юлиян Радойски- началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ и членове: полковник доцент д-р Николай Ничев- заместник-началник по учебната и научната част на ВВВУ „Георги Бенковски“, подполковник Цветан Параскевов- главен експерт в Дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната“- Министерство на отбраната,
полковник Чавдар Първанов – началник отдел „Личен състав“ в командването на Военновъздушните сили, капитан I ранг Стефан Стефанов – началник отдел „Личен състав“ в командването на Военноморските сили и майор Теодора Цветкова –началник на служба „Личен състав“ на ВВВУ „Георги Бенковски“.
Курсантите-випускници се обучаваха в шест авиационни специализации за придобиване но ОКС „Бакалавър“.
Първа се представи пред комисията курсант- старши сержант Йоанна Данева от специализация „Летец-пилот“, която е и първенец на Випуска. Тя пожела да започне кариерата си като младши пилот в 12 Авиационна база.
В базата освен за пилотите са обявени и позиции за инженерно-технически състав.
Випускниците кандидатстваха за длъжности и в 22 Авиобаза Безмер , 3 Авиационна база Граф Игнатиево, 24 Авиационна база Крумово, в.ф. 44510, Морска вертолетна авиобаза „Чайка“ и ВВВУ „Г. Бенковски“ в съответствие с придобитата специализация.
Със заповед на Министъра на отбраната курсантите –випускници ще бъдат зачислени в „72-ри Випуск „Васил Левски“ на ВВВУ „Георги Бенковски“, присвояване на първо офицерско звание „лейтенант“ и от 28.07.2023 г. назначаването им на длъжности, в съответствие с протокола на комисията.
На 24-те младежи и 7-те девойки от 72-рия випуск предстои последната интересна и емоционална седмица в Авиационното училище.
Край и начало на новия етап от личния им и професионален живот!
Бъдете здрави и не забравяйте ,че ученето продължава през целия живот!
Информация и снимки: ВВВУ „Г. Бенковски“
#тагове:

НАЙ-НОВИ: