Златен медал за 8-годишна състезателка на СКШ „Плевен XXI“ на шахматен турнир в Казанлък

17.07.2023 7:36
8-годишната състезателка на СКШ „Плевен XXI“ Магдалена Пашева със златно отличие в своята възрастова група от Детски турнир в град Казанлък
Международния ден на шахмата – 20 юли – бе отбелязан с с масов турнир по ускорен шахмат, организиран от ШК „Казанлък 21“.
Просторната шахматна зала на казанлъчани се напълни с над 70 деца от 6 до 16 години, състезатели от водещи клубове в страната, както и гости от чужбина.
За СКШ „Плевен XXI“ се състезаваха 5 деца, сред които Борис Минчев (9 г.) и Слав Наков (10 г.), които учат и живеят със семействата си в чужбина и провеждат тренировките с децата от клуба ни онлайн.
Шест красиви купи с логото на ШК „Казанлък 21“ и 12 още по-красиви комплекта медали, както и много изненади за призьорите и децата от Детски градини беше подготвила Пепа Драганова, председателка на клуба домакин.
Турнирът се ръководи професионално от младия съдия – ФИДЕ арбитър Ивайло Стоянов от София.
След изиграване на 7 кръга на контрола 15 минути + добавка 5 секунди на ход Турнир А до 16 години спечели състезателка от Казахстан – Илдана Кантсерова, а в турнир Б за деца до 10 години купата заслужи Георги Коев от ШК „Пловдив“.
Информация и снимки: Христинка Илиева, СКШ „Плевен XXI“
#тагове:

НАЙ-НОВИ: