Цената на топлинната енергия в Плевен сходна на миналогодишната

10.07.2023 11:04

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Новата цена на топлинната енергия в Плевен е повишена с едва 0,06%, което според ръководството на Топлофикация Плевен е незначително и няма да бъде осезаемо за ползващите централно отопление и битова гореща вода в Плевен. Крайната цена на топлоподаването в гр. Плевен става 96,94 лв./МВтч без ДДС и е една от най-ниските цени в страната.

Директорът на Топлофикация Плевен инж. Йордан Василев заяви, че намалението и задържането на цената на синьото гориво е основната предпоставка за липсата на съществено повишение на крайната цена на топлинната енергия.

Директорът припомни, че през миналата година като антикризисна мярка ставката на ДДС за топлинната енергия е била намалена почти на половина, но с отминаването на кризата необходимостта от нея е отпаднала и поради тази причина вече действа стандартното ДДС за топлинната енергия.  „Положителната новина е, че енергийната криза породена от проблемните доставки на природен газ заради войната в Украйна, която очаквахме миналата година по това време, бе избегната.“ каза инж. Йордан Василев.

Директорът посочи, че от началото на годината цените на природния газ вървят надолу, като ако тази тенденция продължи, те могат да достигнат стойностите от началото на 2021 година.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: