Две плевенски деца с първи места от Международен фестивал в Израел

23.05.2023 12:21

Ани Венелинова и Венелин Венелинов с първи места в Международен фестивал „Българска душа на Святата земя“- гр. Бат Ям /Израел/

За осма поредна година се проведе Международният фестивал „Българска душа на Святата земя“, организиран от Арт салон „Сели – култура на народите“, кметството на град Бат Ям /Израел/, Салон за българска култура и духовност-Чикаго, САЩ и Държавната агенция за българите в чужбина. Целта на творческия форум е съхраняване на културното наследство, обединяване на българите по света чрез съхраняване на българските корени, традиции и обичаи, интеграция на българските общности по света и популяризиране на българската духовност и култура. Особена значимост на проекта е представяне на творци във всички области на изкуството, които живеят в различни точки на света. Медийни партньори на фестивала са Българско национално радио, SofiaPress, Sofia Ars Net, Детско онлайн списание „Щъркел“. Участие могат да вземат деца от 6 до 19 години в различни направления. Участниците се оценяват от Международно жури, съставено от специалисти в различни области – национални директори от различни страни, специалисти в областта на музиката,  шоу-бизнеса, изпълнители, писатели, журналисти и продуценти.

През 2023 година във фестивала се включиха участници от 16 страни и 4 континента. В раздел „Литературно творчество- проза“ в V възрастова група първо място завоюва Ани Венелинова от Математическа гимназия „Гео Милев“- Плевен. В направление „Поезия“ Ани спечели второ място.

В раздел „Литературно творчество- поезия“ в III възрастова група първо място постигна Венелин Венелинов от СУ „Пейо Яворов“- Плевен. В раздел „Художествено слово“ /рецитал/ Венелин спечели трето място.

Екипът на Арт салон „Сели“/ Израел/ в състав: Весела Райчинова /Сели/ – Израел, Диана Анжелов- Израел, Вивиан Райчинов- Израел, Дилян Димитров- Франция, Кирил Милчев-Норвегия поздравяват всички участници във фестивала и им пожелават да продължават да творят, така че да не се забравя славната българска история!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: