Плевенчанка вдъхновява деца в таекуон-до, кикбокс и сават – снимки

17.05.2023 12:34

Родената в Плевен спортистка Александра Димитрова живее и тренира в София и успешно представя България в няколко бойни спорта. В неделя, 14 май, спечеленият от нея пояс на сават PRO беше показан по време на Третия турнир по бойни изкуства за Купата на кмета на район „Кремиковци“. Отличието се печели за първи път от жена в България. Състезателката на ABC FIGHT CLUB Александра Димитрова го извоюва по време на гала вечерта на сават комба и сават PRO на турнира World Open Savate, който се проведе в Пловдив през април.

Спортната придобивка разгледаха и кметът на район „Кремиковци“ – Столична община Лилия Донкова, кметът на село Долни Богров Пламен Колев, треньори и състезатели от участващите клубове. В спортната зала в кв. „Челопечене“ най-любопитните от участниците и гостите на турнира успяха да научат лично от шампионката Александра Димитрова подробности за савате (френски бокс) и за мача й с Клотилд Бенун (Франция) в категория -52 кг. В него тя победи с 3:0 съдийски гласа. Във френския бокс савате Александра Димитрова е носителка още на Световна купа на комба до 21 години (2022 г.) и е европейска вицешампионка за девойки (София, 2016 г.).

За отличното си представяне Александра Димитрова получи купа за принос в развитието на бойните спортове, както и много поздравления. Освен на савате, тя се състезава успешно на кикбокс, където е европейска шампионка от 2022 г., и таекуон-до, където е световна шампионка от Световното първенство в София през 2022 г. Купата за принос в развитието на бойните спортове й бе връчена на официалното откриване на Третия турнир по бойни изкуства от Красимир Гергинов, президент на ABC FIGHT CLUB, който е и организатор заедно с кмета на район „Кремиковци“ – Столична община.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: