Плевен празнува 15 май с тържествен ритуал на площад „Възраждане“ – снимки

15.05.2023 14:02

С тържествен ритуал на площад „Възраждане“ днес Плевен отбеляза своя празник – 15 май. Събитието уважиха народни представители, представители на държавната и общинската изпълнителна власт, общински съветници, ученици, множество граждани. Сред гостите бяха и делегации от побратимени на Плевен градове – Браила, Горни Милановац, Битоля, Кавадарци и Плоцк.

Церемонията започна с издигане на знамената на България, Плевен и Европейския съюз. Водосвет за здраве и успех отслужиха пред иконата на Свети Георги Победоносец – закрилник на града, плевенски свещеници.

„Плевен е едно голямо сърце, което пулсира с ритъма на хората. Плевен се състои от сърцата на всички вас и аз ви благодаря, че заедно правим града по-добър, по-красив и по-желан за нашите деца и за тези, които идват след нас. Нека и в бъдеще да работим със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето – каза в словото си на празника кметът на Община Плевен Георг Спартански. – Честит празник, плевенчани! Честит празник, уважаеми гости! Нека Бог и нашият закрилник Свети Георги Победоносец да ни закрилят и да подкрепят ръката ни в добрите дела за Плевен и за България!“

Празникът продължи с концерт с участието на фолклорни състави от Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: