Кметът Спартански с цифри и факти за скейтборд-парка в Плевен!

02.05.2023 17:52

Напоследък тази тема бе обилно експлоатирана от щатни писачи и „разбирачи“ в социалните мрежи, както и от определени представители на политически партии на заседанието на Общински съвет – Плевен на 27.04.

Умишлено изчаках да минат страстите и ОТНОВО, за пореден път, ще дам ОБЕКТИВНА информация относно проекта, който много отдавна сме обещали на децата на Плевен. Знам, с това няма да прекратя инсинуациите на определени щатни писачи-комплексари, но обективните читатели на редовете по-долу ще бъдат информирани коректно.

3600 кв.м. е общата площ , която ще бъде реновирана за 987 511 лв. Важно е да се отбележи, че от горната сума  400 000 лв. са пари на държавата, от капиталовата субсидия.

Така целият район около чешма „Балаклия“ ще се превърне в прекрасно място за спорт и релакс.

Скейтборд-съоръжението ще е с площ от 640 кв. м (32 на 20 м) и включва 12 елемента – пирамиди, комбиниран уред, полуцилиндър, стъпала и др. Само то е на стойност почти 230 000 лв без ДДС. Това обаче е само част от цялостното обновяване на парка. Обновените площи около спортното съоръжение ще са почти 3 декара – работният проект предвижда да се изградят 1700 кв.м алеи със съвременни настилки, включително и тактилни ивици. Ще поставим 25 градински пейки, съобразени с алейната мрежа и със скейт-площадката,  кошчета за отпадъци, ажурна ограда с височина 2 метра. В сумата са включени и пари за видеонаблюдение, ел.-инсталации (над 450 метра е само кабелното трасе, което ще бъде положено под земята). Енергоспестяващото алейно осветление на целия терен, в т.ч. и на  спортното съоръжение включва 38 осветителни тела от различен вид. Ще бъдат изградени павилиони със санитарно помещение и навес. Само „невидимите“ за неспециалистите водопроводна и канализационна инсталации струват близо 90 000 лева. Ще се засадят нови 66 дървета, 68 декоративни храсти и ще има почти 2,5 дка нови тревни площи.

До парка ще бъде изграден 260 кв. м паркинг за 15 автомобила, включително място за коли на хора с увреждания.

Това са цифрите.

Надявам се ,че ако всичко с процедурите по обществената поръчка за избор на строител, която тече в момента, е ОК, до края на годината децата на Плевен ще имат своята площадка!

Информация и снимки:, фейсбук страница на Георг Спартански, кмет на Община Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: