Танго операта „Мария от Буенос Айрес“ с Люси Дяковска гостува за първи път в Плевен

26.04.2023 9:31

Единствената танго опера в света „Мария от Буенос Айрес“ ще гостува за първи път в Плевен на 11-ти май на сцената на Драматичния театър.

Страстният дует на Мария с тангото е претворен от фантазията на режисьора Веселка Кунчева /”Исус Христос Суперзвезда”, “Дон Кихот“, „Аз, Сизиф“, и др./ в един силно визуален спектакъл-сън със специалното участие на Люси Дяковска.

Сюрреалистичната опера от Астор Пиацола – фюжън от танго, поезия и класическа музика, разказва за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес.

Историята на танго операта е с библейска символика – възхвала на женското начало, побрала противоречията на света – ненавист и поквара, любов и мраза, отчаяние и възвисение, гибел и новозараждащ се живот…

Внушителното сценично решение на Мариета Голомехова и огнената хореография на Явор Кунчев са обединени от латиноамериканския инструмент бандонеон, който от съблазнителен „глас“ в оркестъра се материализира в разрушително оръжие на сцената.

В спектакъла, под диригентската палка на Константин Добройков, участват Момчил Караиванов, Живко Джуранов, Хор, Балет и оркестър на Опера Пловдив.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: