Слънчев часовник е новия атракцион в Градската градина – снимки

19.04.2023 12:23

Днес символично бе прерязана лентата на откриването на нов атракцион в Градската градина. Това направиха настоящият президент на INNER WHEEL – клуб ПЛЕВЕН проф. Снежана Тишева и проектантът на часовника – арх. Стефан Шекеров. Слънчевият часовник е дарен на Община Плевен от клуба и неговите членове, като поводът е 100 години от създаването на международната организация. Съоръжението е създадено с подкрепата на M&G Invest.

„Искам да благодаря на всички членове на клуба, както и на тези млади ентусиасти – Васил Генчев, Иво Йотов и арх. Стефан Шекеров. Целта ни бе да направим нещо хубаво за града и да покажем, че има и слънчеви часовници, които са вечни. Ще се радвам, ако часовникът се превърне в атракция, която ще радва нашите съграждани.“, заяви проф. Снежана Тишева.

„Нека пазим тези красиви атракциони, защото не всеки дарява, а когато дарява, го прави от сърце и със сърце за хората. Спорадични са опитите да се дарява и затова трябва да ценим хората и организациите, които го правят. Така се прави в нормалните общества, където се цени всеки дарителски жест.“, коментира кметът на Община Плевен Георг Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: