За мъже: какво да имате предвид преди закупуването на новите си слънчеви очила?

30.03.2023 13:29

С наближаването на новия летен сезон, е време да помислите за нуждата си от мъжки очила. Ако миналогодишните ви вече са ви омръзнали или сте имали лошия късмет да ги повредите, то ще се наложи да потърсите нови. Хубавата страна на това е, че ще се сдобиете с още по-актуален и модерен модел. Освен за слънцезащита, това е и перфектният стилен аксесоар за плажа.

Какво да имате предвид когато си търсите мъжки слънчеви очила?

Има няколко фактора, които е добре да вземете предвид, когато си избирате нови мъжки слънчеви очила. Ето малко съвети, които ще ви помогнат да намерите най-подходящия за вас вид, който да покрива всичките ви нужди:

  1. UV защита – първото и най-важно нещо, от което се нуждаете е UV защита, която да предпази очите ви от вредните влияния на слънцето. Ултравиолетовите лъчи могат да бъдат изключително вредни, затова изберете такива, които наистина да ви предпазват максимално. Потърсете етикет или специален знак, обозначаващ процента на предпазването, което продукта предоставя.
  2. Филтър на светлината – изберете мъжки слънчеви очила, чийто филтър на светлината удовлетворява нуждите ви. Ако практикувате спорт на открито, се насочете към модели, чието покритие филтрира максимално слънчевите отблясъци и увеличава контраста. Сиви или зелени стъкла могат да бъдат перфектното решение. 
  3. Степен на поляризация – колкото по-висока степен на поляризация има избраният от вас модел, толкова по-удобен ще е за използване по време на дейности, като шофиране.
  4. Размер и форма на рамката – когато избирате подходящия за вас модел, трябва много да внимавате с размера на рамката. Той трябва да отговаря максимално точно на размера на вашата глава и лице. Твърде големите или твърде малките модели могат да бъдат неудобни и да не изглеждат достатъчно стилно. Освен това формата на лицето ви до голяма степен определя към какъв артикул да се насочите. На по-заоблените силуети отиват квадратни или правоъгълни рамки, докато при по-изразените черти се балансират с обли форми.
  5. Материал на рамката – за изработка на рамката на мъжките ви слънчеви очила, материалът може да бъде различен. Най-често се срещат метал, пластмаса и дърво. Изберете такъв, който ще ви бъде удобен за носене, ще изглежда добре и няма да предизвиква неприятна кожна реакция.
  6. Стил – освен да са удобни, мъжките слънчеви очила трябва да бъдат и максимално стилни, за да създават една наистина добра визия. Това основно зависи от личния стил на всеки, както и на формата на лицето. Важно е да избирате модели, които да стоят добре на вашите лични черти, тъй като това е различно за всеки човек. 
  7. Цветове – изберете цвят на рамката и лещите, които най-добре ще си пасват с цвета на кожата ви и с тоалетите в гардероба ви. Ако искате да бъдете неутрални и избраният от вас продукт да си отива с всичко, то заложете на класическото черно. С това решение няма как да сбъркате.
  8. Цена и качество – не на последно място, е много важно да залагате на модели, които са едновременно на добра цена и имат нужното качество, което да задоволи нуждите ви, и да бъдат наистина ефективни за вашето зрение през сезона на жаркото слънце. 

Ако се съобразите с всички тези фактори, то със сигурност няма да имате проблеми в правилния избор на подходящият за вас мъжки модел, който да ви радва дълго време.

Как да се грижите за слънчевите си очила след закупуването им?

За да ви служи дълго, а и да бъде максимално ефективен избраният от вас модел трябва да знаете как да се грижите за него. Първо и основно правило е винаги когато не го използвате, да го прибирате в предназначената за това кутийка. Също е много важно да почиствате стъклата единствено със специална кърпа, предназначена за целта. Никога не оставяйте любимия си аксесоар на твърда повърхност с лещите надолу, за да не ги повредите, напомнят от Скай Оптик. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: