Препълнен салон посрещна в град Левски историка и изследовател Николай Иванов

16.02.2023 11:30

Паметна среща в град Левски с Николай Иванов, историк, писател и изследовател по повод 150-та годишнина от гибелта на Апостола.

На 15 февруари кметът на община Левски Любка Александрова откри срещата на жителите на град Левски с писателя и изследовател Николай Иванов – автор на  книгите „Разкрити документи за гроба и костите на Левски и Бенковски”, „Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Левски“,  „Апостолски времена”и др.

Кметът на общината поздрави с радост желанието на младите хора и всички от училищата в общината, съдействали за огромния интерес към срещата, защото това е начинът да знаят, да търсят и намират истината за Васил Левски.

В навечерието на 150-та годишнина от гибелта на Апостола на българската свобода в град  Левски ще се проведат различни срещи с хора, които могат да кажат истината за Левски, отбеляза  г-жа Александрова. „Николай Иванов е един изключително сърцат българин, един от най-съвестните и обективни изследователи на историята около гибелта на Васил Левски…”, каза кметът на общината и изрази радостта си, че лично той ще разкаже за своята изследователска дейност и ще отговори на въпросите, които вълнуват жителите на град Левски.

С благодарност към кмета Любка Александрова за възможността и приятната  изненада от препълнения салон, Николай Иванов започна своя разказ, в който оживяха исторически факти и събития, базирани на неговата изследователска дейност в търсене на неоспоримата истина.

Началото на изследователската дейност на Николай Иванов за гроба на Левски е през 2017г..Той открива и обнародва укрити документи. След проверка, която прави благодарение на нашия земляк полковник о. з., проф. д.и.н. Марин Калонкин от село Трънчовица, който е бил директор на военно историческия музей и намира смелост да каже в книгата си  „Величието на Левски”, че такива документи има .

Своя разказ за изследователската си дейност Николай Иванов подкрепи с документални кадри в търсене на истината за гроба на Левски. С документи и доказателства той е убеден още от преди няколко години, че гробът на Васил Левски е близо до Министерството на земеделието.

Историкът, писател и изследовател Николай Иванов отговори и на въпросите които интересуваха и вълнуваха жителите на град Левски.

Информация и снимки: Пресцентър на Община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: